Ny isolering till huset i Eskilstuna

Vi är experter på isolering

Har du en gammal lösning för isolering i ditt hus i Eskilstuna, eller saknar du kanske rent av isolering i vissa delar av huset? Då är det definitivt dags att du hör av dig till oss så tar vi fram en passande lösning för din byggnad!

Det är inte bara gamla hus som kan vara undermåligt isolerade. Även så långt in som på 1970- och 80-talen isolerade man inte alla delar av husen då det fortfarande var tillräckligt billigt att värma upp ett hus med el eller olja för att man inte skulle behöva tänka så mycket på saken. Med stigande energipriser och en högre miljömedvetenhet har det dock blivit tydligt att det är nödvändigt att isolera hus så bra som möjligt.

Vi hjälper dig gärna att ta en titt på behovet av isolering i ditt hus i Eskilstuna. Hör av dig till oss idag så kommer vi ut och gör en utvärdering samt erbjuder passande produkter och installation.


Isolering till bostadsrättsföreningar

Vi isolerar inte bara privata bostäder. Cellulosaisolering är även utmärkt i större byggnader såsom flerfamiljsbostäder eller till och med kontors- och industrilokaler.

Finns det behov av att tilläggsisolera ett flerfamiljshus eller om ni bor i en bostadsrättsförening som består av radhus lönar det sig om fler beställer isolering gemensamt i föreningen. Genom att vi kan göra hela jobbet på en gång i fastigheten kan vi minimera transporterna samt ge ett bättre pris då en stor mängd isolering köps in. Hör av er till oss så tar vi fram en offert.

isolering Eskilstuna

Goda brandegenskaper

Många är oroliga för att naturliga isoleringsmaterial ska vara brandfarliga. Det är en ren myt. Våra isoleringsskivor har mycket goda brandegenskaper. Skulle de utsättas för brand så blir effekten endast att de förkolnar i kanten och sedan slocknar. Detta kan exempelvis jämföras med en del cellplastisoleringar som är populära idag. Vissa av dessa material brinner mycket lätt och smälter vid höga temperaturer, något som är mycket farligt om det skulle finnas människor i en byggnad om det börjar brinna.

Tack vare tätheten i våra isoleringsskivor brinner de väldigt dåligt och har därför också fördelen att de isolerar mycket väl, många gånger långt bättre än alternativ såsom glas- eller mineralull. Det gör att man kan bygga med tunnare skivor som ändå ger ett bättre resultat. Hör av dig till oss så berättar vi mer om materialens egenskaper.

Isolering av fritidshus – några tips

Ditt fritidshus behöver inte stå tomt halva året bara för att temperaturen sjunker på vintern, Genom tilläggsisolering kan du förlänga säsongen och bo där året om. Här berättar vi mer om hur du ska gå tillväga när du tilläggsisolerar ditt fritidshus.

När sommarvärmen är ett minne blott kan längtan till sommarstugan bli extra stor. Vem kan inte känna behov av att komma bort lite även på vintern? Tanken på att isolera fritidshuset är då inte långt borta.

Förläng säsongen med isolering

Det finns många fördelar med att tilläggsisolera ett fritidshus. Du förlänger säsongen i huset, höjer värdet på det och sparar dessutom väsentliga summor genom att minska värmekostnaderna. Huset blir helt enkelt mer energieffektivt vilket gynnar både plånbok och miljö. Den stabilare temperaturen gör dessutom att temperaturen i huset blir stabilare och trivsammare året om och inte bara på vintern.

Att isolera ett fritidshus skiljer sig en del från att göra det i en permanentbostad. Anledningen till det är att fritidshuset står tomt under vissa perioder. I permanenta bostäder används exempelvis ofta en sorts plastfolie tillsammans med isoleringen för att den fuktiga luften inte ska kunna ta sig in i stommen. Men när man isolerar en sommarstuga är det inte alltid den bästa lösningen.

Diffusionsspärr eller ångbroms

I ett fritidshus är det ofta bättre att låta fukten åka både in och ut. Temperaturen inomhus varierar eftersom du vill sänka värmen när du inte är där. Detta leder till att det bildas mer fukt som man inte vill låsa in.

Det finns flera sätt att skydda ett fritidshus från fukt. De vanligaste är diffusionsspärr eller ångbroms. Diffusionsspärren är en fukttät plastfolie som sätts upp tillsammans med isoleringen. Den kallas även ibland för ångspärr. Ångbromsen fungerar som ett gore tex-material, det är alltså vattentätt från utsidan men kan släppa igenom fukt från insidan.

Gör ditt hus i Eskilstuna mer energieffektivt med hjälp av vår isolering!