Vi ordnar din isolering i Uppsala

Energieffektiv isolering för ditt hus

Vi erbjuder våra tjänster inom isolering till kunder i Uppsala med omnejd. Du är varmt välkommen att kontakta oss för att boka ett möte där vi ser över var ditt hus kan behöva extra isolering samt utreder vilka produkter som skulle passa hos dig. Vi har goda kunskaper om alla produkter på marknaden inom cellulosaisolering och tar fram lösningar som är optimalt anpassade för just din byggnad.

Lämna dina uppgifter via vårt kontaktformulär eller hör av dig på telefon: 070-699 64 38


Isolering lager för lager

Hur de olika lagren ser ut när man isolerar beror på vad man använder för material. Isolerar man till exempel med lösull på en vind brukar det bara vara själva takskivorna inne i rummet och bjälklaget som håller isoleringen på plats. Med vissa material krävs det att man sätter en fuktspärr för att undvika att materialet börjar mögla. Isolerar man med naturliga material brukar det istället vara bättre att lämna det öppet så att isoleringen kan andas och släppa igenom fukten på egen hand.

Vid isolering med skivor fungerar det på liknande sätt. Här brukar man dock sätta någon form av fuktspärr utåt mot husets fasad för att det inte ska tränga in fukt utifrån, men även där kan det se olika ut. Har man en ordentlig träpanel målad med färg som andas brukar det räcka med en slags papp eller skivor under denna innan man sätter i isoleringsskivor och sedan innerväggar i form av gips eller träpanel.

Ska man isolera ett rum som sedan ska bli våtrum i någon form krävs det givetvis en ordentlig fuktspärr som hindrar att vatten tränger in från exempelvis ett duschutrymme, men bakom detta ser konstruktionen likadan ut som i andra rum.

Nyfiken på naturlig isolering i Uppsala?

Det finns en rad fördelar med att välja naturlig isolering istället för syntetiska material. Hör av dig till oss så berättar vi mer om våra produkter och hur de inte bara är bättre för dig och omvärlden utan även för ditt hus.


Isolering Uppsala – isoleringsskivor

Isolering av väggar – så går det till

Det finns en hel del pengar att spara genom att isolera väggarna i ett hus. Väggarna utgör ju faktiskt husets totalt sett största yta så det är inte märkligt att en korrekt isolering av väggarna ger en rejäl besparing.

Hur man utför isoleringen varierar beroende på typ av hus. Men en bra start kan vara skalmursisolering så till vida ditt hus inte redan har en skalmur som redan är isolerad.

Denna typ av isolering är relativt enkelt och billig variant som dessutom gör stor skillnad på din elräkning. Vi kan snabbt utföra isoleringen och mäta med värmekameror om isoleringen är korrekt utförd.

Lönsamt att isolera ytterväggarna

I många fall lönar det sig att isolera ytterväggarna även om de redan har isolering – inte minst kan det ge en mer behaglig inomhustemperatur. Det beror på att en kall vägg ger kallras – det vill säga att luften vid väggen kyls av och sjunker. Det skapar drag och rummet kommer att kännas kallare än vad det faktiskt är. En välisolerad vägg ger en temperatur som ligger närmare inomhustemperaturen och då minskar också draget.

isolering Uppsala

Viktigt att montera en ångspärr i ytterväggen

Om du väljer att isolera ytterväggarna invändigt är det viktigt att du har monterat en ångspärr på den varma sidan av isoleringen. Om du inte gör detta så kommer du att få problem med fukt och mögel – det vet vi av erfarenhet. När det är kallt ute på vintern kondenserar den fuktiga luften ute i isoleringen när den blir avkyld vid sin daggpunkt. Detta märks om du har imma på spegeln i ett kallt badrum efter att du har tagit ett bad. Resultatet blir att fukten stannar i väggen vilket medför att isoleringsförmågan blir sämre och att risken ökar för både fukt och mögel i huset.

Slipp utsättas för Uppsalaslättens kalla vindar – låt oss isolera ditt hus!