Isolering i Västerås med cellulosamaterial

Vi kan isolering

Söker du efter en entreprenör inom isolering i Västerås? Då har du kommit helt rätt! Vi erbjuder effektiva lösningar inom husisolering med naturliga material - bättre för dig och vår omvärld.

Vi är specialister på cellulosaisolering som är ett utmärkt alternativ då det är baserat på förnyelsebara råvaror. Vi erbjuder både lösullsisolering och isolering med skivor, allt utifrån vad som passar bäst i din byggnad.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert på isolering!


Naturliga isoleringsskivor med bättre isolervärde

Jämfört med exempelvis sten- eller glasull går det att få ett mycket bättre isolervärde med hjälp av träfiberskivor. Skivorna har dessutom andra positiva egenskaper som att de till exempel låter fukt lagras och transporteras genom väggen. Detta gör att man inte behöver en tät ångspärr som kan vara nödvändig när man arbetar med andra isoleringsmaterial. Väggen får istället andas, vilket är bättre även för andra delar av husets konstruktion och för din egen hälsa.

Skivorna är lätta att montera och åldersbeständiga så att du inte behöver fundera på om de måste bytas ut efter några årtionden. De sitter där på plats och skyddar lika bra som när de var nya.

Vi finns i Västerås

Det kan vara knepigt att hitta en leverantör av isolering i sitt eget närområde. Du som bor i Västerås har tur för det är den stad där vi har vårt huvudkontor. Det betyder att vi kan komma ut med kort varsel för att ta en titt på din byggnad. Ring oss idag eller fyll i vårt kontaktformulär för att boka ett kostnadsfritt möte där vi tar en titt på ditt behov av isolering. Välkommen!

Isolera vind – frågor och svar

Hur märker jag att min vind är för dåligt isolerad?

Det enklaste sättet är att gå upp och titta på vinden. Rekommendationen är att ha minst 500 millimeter lösull på vinden. En annan metod är att hålla utkik efter snösmältning på yttertaket och om det bildas istappar. Fotografering med värmekamera är också en effektiv metod om du vill veta hur stort värmeläckaget är i ditt hus.

Måste jag ta bort min befintliga isolering innan jag isolerar med lösull?

Oftast behöver man inte göra det. Har du till exempel det vanligt förekommande isoleringsmaterialet spån på vinden går det oftast att lägga lösullen direkt på spånet. Men detta förutsätter självklart att du inte haft några problem med fukt och mögel sedan tidigare.

Kommer det att löna sig att isolera vinden på mitt hus?

I ett hus som är byggt på 80-talet eller tidigare kommer en nyisolerad vind att leda till tydliga energibesparingar. Återbetalningstiden beräknas till cirka tre år i genomsnitt. Efter denna tid är investeringen i ny isolering en ren besparing. Men då måste arbetet vara korrekt utfört av utbildade och kompetenta yrkesutövare som oss.

Måste vinden förberedas på något speciellt sätt innan isoleringen?

Det viktigaste är framkomlighet. Är vinden väldigt rörig med gamla möbler och annat lösöre överallt är det bäst att du röjer upp lite först. Det gäller att en person kan komma in med slangen. Gammal isolering är inget problem då lösullen ofta kan läggas direkt ovanpå den. Men om det ska monteras exempelvis takfotsventilation måste dessa ytor vara rena från skräp.

Blir det varmare inomhus på sommaren om man tilläggsisolerar? Nej, det är faktiskt precis tvärtom. Inomhusklimatet blir behagligare med lösullsisolering på vinden. Huset blir svalare på sommaren och varmare på vintern. I ett dåligt isolerat hus är det precis tvärtom.

isolering Västerås

Bättre inneklimat med bättre isolering – vi isolerar ditt hus i Västerås!